Atletizm

Pistorius’a taksirle öldürme cezası

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten yargılanan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius, kasıtsız cinayetten suçlu bulundu. Cezası 13 Ekim'de açıklanacak.

Konular: Spor
Pistorius Londra 2012'de bedensel engeli bulunmayan atletlerle yarışmıştı. [Fotoğraf: AFP]

mahkeme, pistorius’u taksirle ölüme sebebiyet vermekten suçlu buldu.

güney afrikalı atletin alacağı ceza 13 ekim'de açıklanacak. güney afrika yasalarında söz konusu suça verilebilecek en ağır ceza 15 yıl hapis. ceza için bir alt sınır bulunmuyor.

mahkeme, ocak 2013’te pistorius’un bir lokantada yemek yerken masanın altında silah ateşlediğine ve arkadaşı darren fresco’dan olayı üstlenmesini istediğine dair suçlamalarla ilgili de karar verdi.

pistorius’un olayda ihmâli olduğuna hükmedildi. bu suça verilebilecek en ağır ceza 5 yıl hapis. bu ceza için de bir alt sınır yok.

davaya bakan hakim thokozile masipa, kasım 2012’de pistorius’un bir araçtan havaya ateş açtığına dair yeterli kanıt bulunmadığına ve güney afrikalı atletin bu suçlamadan aklandığına hükmedildiğini açıkladı.

pistorius, ruhsatsız silah ve mermi bulundurma suçlamalarından da aklandı.

hakim masipa, dün, pistorius’un kasten adam öldürmekten hüküm giymeyeceğini açıklamıştı.

kız arkadaşı reeva steenkamp'ı öldürmekle suçlanan 27 yaşındaki oscar pistorius için asgari 25 yıl hapis cezası istenmişti. 27 yaşındaki pistorius, önceki duruşmalarda steenkamp'ı hırsız sanarak kazara vurduğunu öne sürmüş ve cinayet suçlamasını kabul etmemişti. olay 14 şubat 2013'te meydana gelmişti.

paralimpik oyunları'na katılabilecek

uluslararası paralimpik komitesi'nin basın sözcüsü craig spencer, pistorius'un yarışlara katılmasının önünde bir engel bulunmadığını açıkladı.

güney afrikalı atletin paralimpik harekete büyük katkısı olduğunu söyleyen spencer, "cezası tamamlandıktan sonra yeniden yarışmak isterse ona engel olmayız" diye konuştu.

paralimpik oyunları'nda altı şampiyonluğu bulunan pistorius, olimpiyatlarda mücadele eden ilk engelli atlet.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;