Ekonomi

Piyasalarda Çin etkisi

Yeni yılın ilk işlem gününe düşüşle başlayan Çin borsasında kayıplar yüzde 7'yi bulunca işlemler durduruldu. Çin etkisi, kendisini Asya piyasalarında da gösteriyor. Borsa İstanbul'da da düşüş yüzde 2'ye yaklaştı. Dolar, TL karşısında yüzde 1'e yakın yükseldi.

Konular: Ekonomi, Türkiye

çin borsası yeni yılın ilk işlem gününe büyük düşüşle başladı. gösterge endeks csi 300'de yüzde 7'yi bulan düşüşün ardından işlemler durduruldu. 

çin borsasındaki bu düşüş, etkisini diğer asya borsalarında da gösterdi. japonya'da nikkei endeksi günü yüzde 3,06 kayıpla tamamladı. güney kore'de kospi endeksi yüzde 2,17, hong kong'da hang seng endeksi ise yüzde 2,73 değer kaybetti.

türkiye'de de göstergeler kırmızı

asya borsalarındaki düşüş borsa istanbul'a da yansımış durumda. borsa istanbul'da günün ilk seansında yüzde 2'ye yakın bir kayıp var.

türk lirası dolar karşısında yüzde 1, euro karşısında ise yüzde 1.5 civarında değer kaybetti. dolar/tl 2.94, euro/tl ise 3.22'nin üzerinde. 

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;