Türkiye

PKK '3 işçiyi kaçırdı'

Genelkurmay Başkanlığı Şırnak Güçlükonak'ta inşaat firmasında çalışan işçilerin "bir grup silahlı bölücü terör örgütü mensubu tarafından kaçırıldığını" duyurdu.

Konular: Kürt sorunu, PKK

genelkurmay başkanlığı'nın internet sitesinde yaptığı açıklamaya göre bir sivil inşaat firmasında çalışan üç işçi şırnak güçlükonak afrikaseydiya tepe bölgesinde, güçlükonak/fındık beldesi ile siirt/eruh ilçesi arasında inşaatı devam eden karayolunda kaçırıldı.

açıklamada işçilerin "bir grup silahlı bölücü terör örgütü mensubu tarafından" kaçırıldığı belirtildi.

genelkurmay başkanlığı bu ifadeyi pkk için kullanıyor.

telefonla bilgi verildi

açıklamaya göre konuyla ilgili bilgiyi güçlükonak ilçe jandarma komutanlığı'nı telefonla arayan bir kişi verdi.

cizre cumhuriyet savcılığı olayla ilgili adli tahkikat başlattı.

şırnak il jandarma komutanlığı da olay yerine iki jandarma iç güvenlik timi sevk etti.

kaçırılan işçilerin kimliği açıklanmadı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;