PKK

PKK adam kaçırdı

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, PKK üyeleri geçen hafta Şırnak, Bitlis ve Siirt'te beş kişiyi kaçırdı. PKK'lılar Van'ın Çatak ilçesinde de kamyon yaktı.

Arşiv [Fotoğraf: AFP]

genelkurmay başkanlığı'nın açıklamasına göre pkk 30 haziran çarşamba günü bitlis'in mutki ilçesindeki muhtarı, 2 haziran cumartesi günü ise şırnak'ın beytüşşebap ilçesinde bir kişiyi kaçırdı. 

örgütün yurtiçinde geçen hafta gerçekleştirdiği diğer eylemlerin bazıları şunlar:

silahlı üç pkk’lı tarafından bitlis merkez'e bağlı ünaldı köyü yakınlarında aracıyla bitlis'e giden iki vatandaş durdurularak, köyün kendilerine destek vermesi ve seçimlerde hdp lehine oy kullanmaları istendi ve tehdit edildi. bir süre alıkonulan köylüler daha sonra serbest bırakıldı.

8-10 pkk’lı, 31 temmuz 2014 günü saat 21.00 sularında, siirt'in şirvan ilçesi ikizler köyü bölgesinde, fernas enerji firması'na ait baraj inşaatı şantiyesine, uzun namlulu silahlar ve roketatar ile saldırıda bulundu. pkk’lılar tarafından şantiyede çalışan üç işçi ve bir kamyon kaçırıldı, bir kamyona hasar verildi. 

27 temmuz 2014 günü hakkari şemdinli’de bir pkk’lı yola uzaktan kumandalı patlayıcı yerleştirdiği esnada bomba patladı ve bir pkk’lı öldü. 

kaynak: türk silahlı kuvvetleri

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;