PKK

PKK ateşkes ilan etti

ANF'nin haberine göre PKK’nın çatı örgütü KCK, eylemsizlik kararı aldığını açıkladı. Örgüt, kendisine yönelik bir saldırı olmadığı sürece eylem yapmaktan uzak duracağını belirtti.

Konular: PKK, Türkiye

anf’nin haberine göre kck yürütme konseyi eşbaşkanlığı, alınan ateşkes kararını şu şekilde açıkladı: 

"türkiye içinden halkımıza ve gerillaya saldırılmadığı müddetçe, güçlerimiz eylemsizlik kararı almıştır. gelen çağrıları da dikkate alan hareketimiz halk konumuna çekilme kararına varmıştır. gerilla güçlerimiz bu süreçte planlı eylemler yapmaktan uzak duracak, mevcut konumunu koruma dışında bir hareketlilik içinde olmayacak, seçimin yapılmasını engelleyecek veya sakatlayacak hiçbir girişimde bulunmayacaktır "

başbakan davutoğlu, cuma akşamı pkk'nın olası eylemsizlik kararıyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı;

"eylemsizlik dedikleri, hendek kazıp içine mayın koymak mı? biz onların ciğerini biliyoruz. nasıl bir panik halinde olduklarını biliyoruz. operasyonlar, son silah bırakılıncaya kadar devam edecek. onların eylemsizlikten maksadı, güvenlik kuvvetlerinin silahı, operasyonu bırakması, kendilerinin de silah stoğu yapması.” 

kaynak: anf

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;