Kürt sorunu

PKK Beytüşşebap'a saldırdı

Örgütün Şırnak'a bağlı ilçede düzenlediği eş zamanlı baskınlarda 10 asker hayatını kaybetti. Çok sayıda PKK'lının da öldürüldüğü açıklandı.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

22.00'da düzenlendi

Çatışma çıktı

Yedi asker yaralandı

PKK son dönemde Türkiye'nin güneydoğusunda eylemlerini sıklaştırdı.
Hükümet, çözüm sürecinin yasal zemine oturtuyor. [Fotoğaraf: AFP/Arşiv]

Gül’den tepki

türkiye cumhurbaşkanı abdullah gül, saldırlar ile yayımladığı mesajda, gelişmelerin milletçe herkesi derinden sarstığını belirterek, "milletimize bu büyük acıyı yaşatanlar, bunun hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi. gül ayrıca, “insanlık dışı eylemleri sürdürenler, yapılan reformlara, atılan sağlam demokratik adımlara rağmen, şiddete başvurarak, kan dökerek, kirli emellerini bir kez daha gözler önüne sermişlerdir” dedi.

türkiye’nin güneydoğusunda, şırnak ilinin beytüşşebap ilçesinde yer alan güvenlik noktalarına pkk tarafından düzenlenen saldırılarda 10 asker hayatını kaybetti.

şırnak valisi vahdettin özkan, anadolu ajansı’na yaptığı açıklamada, pazar günü saat 22.00 sıralarında beytüşşebap çevresindeki güvenlik noktalarına saldırı düzenlendiğini söyledi. vali'nin açıklamalarına göre pkk'lıların hedefleri jandarma alay komutanlığı, polis lojmanları ve kaymakamlık oldu.  

özkan, güvenlik güçlerinin açılan ateşe anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada çok sayıda silahlı pkk'lının öldürüldüğünü belirtti. türkiye merkezli bazı haber ajansları ise çatışmada öldürülen pkk'lıların sayısını 20 olarak bildirdi.

vali özkan, kaçan pkk üyelerinin yakalanması için başlatılan hava destekli operasyonun aralıksız sürdüğünü de söyledi. 

beytüşşebap'ta yaklaşık iki saat süren çatışmada çevredeki dükkanlar ve işyerleri de zarar gördü. 

isimler açıklandı

hayatlarını kaybeden askerlerin naaşları ise bölgedeki tümen komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından diyarbakır'a ulaştı. naaşlar günün ilerleyen saatlerinde memleketlerine gönderilecek.

çatışmalarda yaşamlarını yitiren askerler; üsteğmen sami çiftçi, asteğmen burak erdi uysal, uzman çavuş ahmet bozkurt, uzman çavuş erdoğan sönmez, çavuş ramazan emre ala, er süleyman güleç, er emrah karataban, er serdar küpeli ve er osman yıldız.

yaralı yedi güvenlik görevlisinin tedavileri ise şırnak asker hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

araçtan ateş açtılar

öte yandan, şanlıurfa ilinin viranşehir ilçesinde de pkk'lıların bulundukları araçtan güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu çatışma çıktı.

il emniyet müdürü mehmet likoğlu, anadolu ajansı'na yaptığı açıklamada, viranşehir-ceylanpınar karayolunda polis ve jandarma ekiplerine söz konusu araçtan ateş açıldığını ifade etti.

likoğlu, bir pkk'lının öldüğünü, bir diğerinin yaralandığını, üç örgüt üyesinin yakalandığını aktardı. likoğlu, olay yerine giderek incelemede de bulundu.

çatışmanın ardından ambulanslarla viranşehir devlet hastanesi'ne kaldırılan yaralı polislerden biri ise ilk müdahalenin ardından şanlıurfa'ya sevk edildi.

türkiye’nin güneydoğusunda, güvenlik güçleri ile pkk'lılar arasındaki çatışmalar, örgütün son aylarda adam kaçırma faaliyetleri ile saldırılarını arttırması sonucu hız kazanmış durumda.

hakkari’nin şemdinli ilçesinin merkezine de, 23 ağustos günü beytüşşebap'ta yaşanana benzer bir saldırı düzenlenmiş ve kolluk kuvvetlerinin merkezleri ile kamu binaları hedef alınmıştı. çıkan çatışmda beş pkk’lı öldürülmüştü. 

bölgenin ticaret merkezi konumundaki gaziantep’te geçtiğimiz ayın sonlarında düzenlenen bombalı saldırı sonucu ise 10 kişi yaşamını yitirmişti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;