Kürt sorunu

PKK: HDP'yi engellemedik

PKK'nın yöneticisi Duran Kalkan, örgütün 7 Haziran sonrası HDP'nin siyaset yapmasını engellediği şeklindeki görüşlere karşı çıktı. Kalkan, "PKK 7 Haziran sonuçlarını nasıl değerlendirmiş? HDP'yi engellemiş mi, teşvik mi etmiş? Engellemiş ifadeleri yalandır. İspatlamayan namerttir" dedi.

pkk yürütme komitesi üyesi duran kalkan, 1 kasım seçimlerinden çıkan sonuçları med nuçe kanalında yorumladı. kalkan, "türkiye toplumunun gerçek siyasi eğilimlerini tam olarak olmasa da 7 haziran seçimlerinin yansıttığını" iddia etti.

hdp'nin seçim kampanyası yapamadığını öne süren kalkan, pkk'nın 7 haziran sonrası hdp'nin siyaset yapmasını engellediği görüşlerine karşı çıktı. duran kalkan, "7 haziran'dan sonra müdahale olmuş, pkk hdp'yi engellemiş. bu düşünce yalandır. pkk 7 haziran sonuçlarını nasıl değerlendirmiş? hdp'yi engellemiş mi, teşvik mi etmiş? engellemiş ifadeleri yalandır. 200 tane hdp il, ilçe binasını pkk mi yaktı, binlercesini pkk mi tutukladı? biraz dürüst olunsun. ispatlasınlar. ispatlamayan namerttir" dedi. 

"hareketimiz her zaman demokratik siyasetin sorunları çözmesinden yana. türkiye'nin, bölgenin buna ihtiyacı var" diye konuşan pkk yöneticisi, yeni hükümetin örgüte yönelik operasyonları da yoğunlaştıracağı görüşünde.  

kaynak: anf

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;