PKK

PKK kampları bombalandı

TSK, Irak'ın Gara ve Hakurk bölgelerindeki PKK'ya ait hedeflerin imha edildiğini duyurdu. Diyarbakır Sur'da devam eden çatışmalarda 4 asker yaralandı. Adana'da hırsızlık ve yağma suçlarından aranan ve yakalanan kişinin PKK'nın mahalle sorumlusu olduğu belirlendi.

Konular: PKK, Türkiye

türk silahlı kuvvetleri, pkk ile mücadele harekatı kapsamında, çok sayıda f-4e 2020 ve f-16 uçağı ile yapılan sınır ötesi hava operasyonunda, irak'ın kuzeyinde gara ve hakurk bölgelerinde pkk'ya ait mühimmat ve akaryakıt depolarının imha edildiğini açıkladı. 

bombardımanı havadan yakıt ikmali uçağı ve insansız hava araçları da destekledi. pkk'ya ait hedefler, akıllı mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildi. operasyona ilişkin görüntüler de kamuoyuyla paylaşıldı. insansız hava araçları tarafından kaydedilen görüntülerde tsk'ya ait uçakların, gara kamp bölgesinde tespit edilen pkk'ya ait mühimmat deposunu, hakurk bölgesinde ise akaryakıt deposunu imha etmesi yer alıyor. 

3 şubat'ta da irak'ta pkk hedefleri bombalanmıştı.

sur'da 4 asker yaralandı

merkez sur ilçesi'nin 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ile birlikte hendek ve barikatların temizlenmesi, pkk'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla yürütülen operasyonlar devam ediyor. özel kuvvetler, jandarma ve polis özel harekat timlerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda, sabah saatlerinde çatışmalar yeniden şiddetlendi. fatihpaşa mahallesinin yenikapı sokağında tuzaklanmış bombaların imhasını yapan güvenlik kuvvetleri ile pkk'lılar arasında çıkan çatışmada 4 asker yaralandı. askerler, diyarbakır asker hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. bölgede çatışmalar sürerken, patlama ve silah sesleri kentin birçok noktasından duyuldu.

pkk mahalle sorumlusu yakalandı

[[Fotoğraf: DHA]]

adana'da 28 ayrı suçtan 41 yıl hapis cezası ile aranan pkk'nın mahalle sorumlusu 25 yaşındaki hamit ağırağaç, yakalandı.

hırsızlık büro amirliği ekiplerince, 2011 yılında gerçekleştirilen hırsızlık çetesi operasyonunda hamit ağırağaç ile birlikte 17 şüpheli yakalandı. adana 4'üncü ağır ceza mahkemesi'nde yargılanan ağırağaç hakkında 41 yıl hapis cezası verildi. ağırağaç'ın avukatları dosyayı temyiz için yargıtay'a gönderirken, sanık hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, hırsızlık, hürriyeti yoksun bırakma, suç eşyasını satın alma, mala zarar verme, terör örgütü üyeliği ile yağma suçlardan da hakkında açılmış 28 ayrı dava bulunan hamit ağırağaç'ı yakalamak için aranan şahıslar büro amirliği ekipleri harekete geçti. ekipler, uzun zamandan beri peşinde oldukları ağırağaç'ın merkez yüreğir ilçesi'nin afetevleri mahallesi'nde saklandığını tespit etti.

asayiş şubesi ekipleri, zanlının saklandığı evi kuşattı. ağırağaç, ekiplerin 'teslim ol' çağrısına rağmen kapıyı açmadı. mahkemeden alınan arama kararı ile apartmanın 3'üncü katındaki daireye giren ekipler, hamit ağırağaç'ı banyoda saklanmaya çalışırken yakaladı. sosyal medyadaki sayfasında pkk'nın gençlik yapılanması ydg-h üyesi olduğunu gösteren fotoğraflar paylaşan ağırağaç'ın pkk'nın mahalle sorumluğu olduğu da ortaya çıktı. hamit ağırağaç, işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;