PKK

PKK saldırıları: 1 şehit 3 yaralı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bugün sabah saatlerinde PKK’lıların gerçekleştirdiği saldırıda 1 asker şehit oldu, biri ağır 3 asker de yaralandı. PKK, Doğu ve Güneydoğu’da güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik birçok başka saldırı gerçekleştirdi.

Konular: PKK, Türkiye
Kırşehir Jandarma Komutanlığı Harekât Şube Müdürü Binbaşı Seyit Ali Aslan, şehidin babası Metin Kara'ya şehadet haberini verdi. [Fotoğraf: AA]

diyarbakır'ın kulp ilçesinde sabah saatlerinde, hidro elektrik santrali'ni korumakla görevli jandarma timine pkk'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma sonrasında, pkk'lılar dağlık alana kaçarken, açılan ilk ateş sonucu uzman onbaşı mehmet kara şehit oldu, biri ağır üç asker de yaralandı.

saldırı sonrası bölgeye takviye ekipler sevk edilirken, pkk'lıların geçiş güzergâhları kobra helikopterleri tarafından yoğun ateş altına alındı. kaçan pkk'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan geniş kapsamlı operasyon devam ediyor.

pkk'nın karakol ve baraj inşşatlarını gerekçe göstererek ateşkesi bozduğu temmuz ayı başından itibaren 39'u asker, 17'si polis, 2'si korucu 58 güvenlik görevlisi şehit edildi. pkk saldırılarında 15 sivil hayatını kaybetti, 200'ün üzerinde güvenlik görevlisi ve sivil yaralandı.

"tek oğlumdu"

şehit olan uzman onbaşı mehmet kara'nın kırşehir'deki baba evine acı haber ulaştı. kırşehir jandarma komutanlığı harekât şube müdürü binbaşı seyit ali aslan, 26 yaşındaki şehidin kındam mahallesi'ndeki evinde baba metin kara'ya şehadet haberini verdi. oğullarının şehit olduğu haberini alan baba metin ve anne nazlı kara gözyaşlarına boğuldu. şehit kara'nın iki kız kardeşi olduğu, bir ay önce diyarbakır'daki görevine gittiği öğrenildi. kara'nın eniştelerinden birisinin de üsteğmen olarak görev yaptığı belirtildi.

ailenin oturduğu sokağa türk bayrağı asılırken baba metin kara gazetecilere yaptığı açıklamada, şehidin tek oğlu olduğunu, askerliğini yaptıktan sonra uzman onbaşı olarak diyarbakır'a gittiğini söyledi.

diyarbakır'a gitmeden önce oğlunun nişanlandığını anlatan kara, bir yıl sonra da düğün yapmayı planladıklarını dile getirdi.

pkk'lılara karşı kararlılığın devam ettirilmesi gerektiğini belirten kara, "benim tek isteğim o teröristlere 'dur' bile demesinler. gördükleri yerde vursunlar. tek oğlumdu" diye konuştu.

polis lojmanına ve cezaevine bombalı saldırı

ağrı'nın doğubayazıt ilçesinde pkk'lılar polis lojmanları ve cezaevine el yapımı patlayıcılarla saldırdı, güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle kaçtı.

iğdır caddesi üzerindeki bulunan a-2 tipi doğubayazıt kapalı cezaevi'ne saat 21.00 sıralarında pkk'lılar el yapımı patlayıcı attı. güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine pkk’lılar kaçtı. ahmed-i hani mahallesi büyük ağrı caddesi üzerindeki polis lojmanlarına bir pkk'lı tarafından yine el yapımı bomba atıldı.

saldırılar üzerine bölgeye çok sayıda zırhlı araç ile özel harekât timi sevk edildi. kaçan pkk’lıların ele geçirilebilmesi amacıyla operasyon başlatıldı.

polise silahlı saldırı

hakkâri'nin yüksekova ilçesinde pkk üyeleri, devriye gezen polis araçlarına eski cezaevi kavşağı'nda uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.
ekiplerin anında karşılık vermesiyle başlayan ve yaklaşık bir saat süren çatışmada, pkk’lılar karanlıktan faydalanarak kaçtı.

operasyon başlatan güvenlik güçleri ile kaçan pkk’lılar arasında sıcak temas yaşanıyor.

ydg-h’lilerden polise silahlı saldırı

mardin'in nusaybin ilçesinin çeşitli mahallelerine güvenlik güçlerinin girmesini engellemek için pkk'nın gençlik yapılanması ydg-h'liler sokaklara hendekler kazıp, barikatlar kurdu. akşam saatlerinde nusaybin emniyet müdürlüğü ekipleri kepçe ve zırhlı araçlarla gittiği dicle mahallesi'nde hendekleri kapatıp, barikatları kaldırmaya başladı. ydg-h'liler hendek kapatan polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açıp, molotoflu saldırıda bulundu.

saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. polis pkk’lıları dağıtmak için havaya ateş açıp, gaz bombası ile müdahale etti. saldırganlar kaçarken, polis ekipleri hendekleri kapatmayı sürdürdü.

hendeklerin kapatılması sırasında zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri alındı.

iğdır’da durdurdukları tırı yaktılar

pkk mensubu silahlı bir grup, iğdır il merkezine bağlı akyumak köyü ile evci köyü arasında yoldan geçen bir tırı durdurdu. araç sürücüsünü indiren pkk’lılar, iğdır'dan elazığ'a ot balyası taşıyan tırı benzin dökerek ateşe verdi.

durumu gören vatandaşların jandarmaya bildirmesi üzerine iğdır belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine gelerek, araçtaki alevleri söndürdü.
ormanlık araziye kaçan üç pkk’lının yakalanması için çalışma başlatıldı.

bitlis’te bir pkk’lı ölü ele geçirildi

bitlis'in hizan ilçesinde yol kontrolü yapan güvenlik güçleri, çıkan çatışmada bir pkk'lıyı etkisiz hale getirdi.

bitlis valiliği'nden yapılan açıklamada, '20 ağustos 2015 tarihinden itibaren hizan ilçesinde terör eylemlerine yönelik yapılan operasyonlar kapsamında hizan ilçe merkezi girişinde güvenlik güçleri ve bir grup pkk'lı terörist arasında kısa süreli çatışma yaşanmıştır. çatışmada bir terörist etkisiz hale getirilmiş olup, operasyonlar sürmektedir' denildi.

diyarbakır'da bir pkk'lı yaralı ele geçirildi

diyarbakır il emniyet müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, pkk mensuplarınca dün akşam mevlana halit mahallesi, nükhet coşkun caddesi'nde durdurulan araçların kontak anahtarlarına el konularak, yolun trafiğe kapatılmak istendiği belirtildi.

olaya müdahale eden güvenlik güçlerine silah ve el yapımı patlayıcılarla saldırıldığı ifade edilen açıklamada, çıkan çatışmada pkk mensubu bir kişinin yaralı ele geçirildiği kaydedildi.

hastaneye götürülen pkk'lının üzerinden ve çantasından tabanca, 2 şarjör, 3 el yapımı bomba ve 3 aracın kontak anahtarı ele geçirildi.

kaynak: al jazeera, dha, aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;