Kürt sorunu

PKK üç öğretmeni daha kaçırdı

Diyarbakır Valiliği PKK'nın üç öğretmeni daha alıkoyduğunu açıkladı. Bir haftada kaçırılan öğretmen sayısı 12'ye ulaştı.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Öğretmenlerin dördü kadın

Operasyon başlatıldı

Tunceli'de korucu kaçırıldı

pkk'nın diyarbakır’ın lice ilçesinde üç öğretmeni kaçırması açıklamasıyla, bölgede geniş çaplı operasyonlar başlatıldı.

diyarbakır valiliğince yapılan açıklamada, ''27 eylül 2011 tarihinde lice ilçesi birlik köyü ilköğretim okulunda görevli 3 öğretmenden gece haber alınamaması üzerine yapılan incelemeler sonucu, öğretmenlerin bölücü terör örgütü pkk mensupları tarafından kaçırıldığı anlaşılmıştır'' denildi. 

al jazeera turk muhabiri mahmut bozarslan olayın ardından bölgede operasyonların sürdürüldüğünü aktardı.

pkk tarafından yapıldığı resmi kaynaklarca açıklanan ve son bir hafta içinde medyana gelen olaylara bakıldığında kaçırma olaylarında ciddi bir artış göze çarpıyor. buna göre, pkk'nin kaçırdığı sadece öğretmenlerin sayısı bir haftada 12’yi buldu.

elazığ’da da kaçırıldı

salı günü de elazığ'ın arıcak ilçesinde, dört öğretmen örgüt tarafından kaçırılmıştı.

elazığ valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, arıcak ilçesine bağlı yoğunbilek köyü ilköğretim okulunda görev yapan ve ilçe merkezinde ikamet edip minibüs ile okullarına geliş gidiş yapan 8 öğretmen ile minibüs şoförünün, saat 17.10 sıralarında okuldan çıkıp araçlarına bindikleri esnada civarda sivil olarak bulunup öğretmenleri gözleyen dört örgüt mensubunca yoğunbilek, gündoğdu, çevrecik köyleri güzergahında kaçırıldıklarının telefon ihbarı ile öğrenildiği kaydedilmişti.

öğretmen lojmandan kaçırıldı

diyarbakır'ın hazro ilçesi çitlibahçe köyü ilköğretim okulu öğretmeni ahmet ürün de, salı gecesi geç saatlerde kaldığı lojmandan kaçırıldı.

diyarbakır valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, pkk'lılar salı saat 23.50 sıralarında hazro ilçesi çitlibahçe köyü ilköğretim okulu lojmanında bulunan öğretmen ahmet ürün'ü kaçırdı.

daha sonra öğretmenden haber alınamadığının belirtildiği açıklamada, olayla ilgili inceleme başlatıldığı belirtildi.

tunceli’de korucu kaçırıldı

valilik açıklamasına göre, tunceli'de yol kesen pkk'lılar 28 yaşındaki köy korucusunu da kaçırdı. durdurdukları iki tankeri, bölgedeki çığ tüneli içine götürüp ateşe veren teröristlerin 5 aracı da gasp ettikleri ifade edildi.

olay, tunceli'nin pülümür bağlantılı erzincan karayolu'nun 45. kilometresindeki çığ tüneli yakınlarında salı günü saat 18.30 sıralarında meydana geldi.

barikat kurup yol kesen pkk'lıların durdurdukları araçlarda kilmik kontrolü yaptığı, durdurdukları iki akaryakıt tankerini çığ tüneli içine götürüp ateşe verdiği öğrenildi.

pkk'lılar, daha sonra pülümür ilçesinde geçici köy korucusu olduğu ifade edilen ismail gürbüz'ü (28) yanlarına alarak dağlık alana kaçtı.

teröristlerin beş aracı da gasp ettikleri de belirtildi.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;