Türkiye

PKK ve IŞİD'e bombardıman

TSK, Hakkari Çukurca kırsalında ve Kuzey Irak'taki Metina bölgesinde PKK'ya, Suriye'nin kuzeyinde ise IŞİD'e yönelik havadan ve karadan bombardıman gerçekleştirdi.

Konular: Türkiye, PKK, IŞİD, Irak, Suriye
ARŞİV

kuzey irak'taki metina bölgesine dün 11:00-12:12 saatleri arasında türk hava kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarıyla pkk hedeflerine hava harekâtı düzenlendi. metina bölgesinde alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu, savaş uçaklarıyla düzenlenen hava harekatında bölgede tespit edilen 1 hedef ateş altına alınarak imha edildi.

metina bölgesinde alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu da hakkari çukurca kırsalında türk hava kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarıyla hava harekâtı düzenlendi. çukurca kırsalında dün 11:00-12:12 saatleri arasında düzenlenen hava harekatında bölgede tespit edilen 7 hedef ateş altına alınarak imha edildi.

suriye'nin kuzeyinde bulunan ve türkiye'ye yönelik atış yapma hazırlığında olduğu tespit edilen işid'e ait 68 hedefe, türk silahlı kuvvetleri tarafından yapılan fırtına obüsü ve çnra atışlarıyla koalisyon uçakları tarafından 4 hava harekâtı düzenlendi.

işid'e ait silah mevzii katyuşa ve havan silahlarından oluşan 68 hedefe dün yapılan atışlarda ilk tespitlere göre 14 işid'li öldürüldü. ayrıca 3 araç ve 1 bina imha edildi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;