Türkiye

PKK'dan HÜDA-PAR üyesine saldırı

Silahlı grup Lice'de Hür Dava Partisi üyesini kaçırmak isteyince arbede çıktı, 3 kişi yaralandı.

Konular: Türkiye
Saldırıda HÜDA-PAR üyesi Mikail Ayık ile birlikte eşi ve ağabeyi de yaralandı. [hudapar.org]

hür dava partisi (hüda-par), parti üyelerinden mikail ayık'ın pkk tarafından kaçırılmak istendiğini duyurdu. partinin resmi internet sitesinde pkk'lı silahlı bir grubun cuma geceyarısı ayık'ın diyarbakır'ın lice ilçesi kıyılı köyündeki evini bastığı belirtildi.

sitede yer alan açıklamaya göre, grup ayık'ı kaçırmak isteyince arbede yaşandı. iki araçla köye gelen grup ayık'ın başına dipçikle vurdu, olay yerinde bulunanları otomatik silahlarla taradı.

jandarma kaynaklarının da doğruladığı saldırıda mikail ayık, eşi nesrin ayık ve ağabeyi ali ayık yaralandı.

yaralılar dicle üniversitesi hastanesi'ne kaldırıldı. nesrin ayık'ın durumu ağır.

'mütedeyyin olduğu için'

hüda-par, resmi sitesinde ayık'ın yakınlarının tepkilerine yer verdi. ayık'ın yakınları saldırıya gerekçe olarak mütedeyyin bir aile olmalarını gösterdi.

isimleri verilmeyen ayık'ın akrabaları "pkk bu saldırısıyla bölgedeki müslüman halkın inançlarını hedefe koyduğunu açıkça ortaya koymuştur" ifadesini kullandı.

ambulansın olay yerine yaklaşık bir buçuk saat sonra gelmesi de tepki topladı. ayık'ın yakınları bu süre içerisinde yaralıların çok kan kaybettiğini söyledi.

kaynak: al jazeera, hudapar.org

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;