Transfer

Porto bu kez de 35'e sattı

Yaptığı başarılı transfer hamleleriyle bilinen Porto, 11 milyon euro'ya aldığı Jackson Martinez'i üç yıl sonra 35 milyon euro'ya Atletico Madrid'e sattı.

Konular: Futbol, Spor
Jackson Martinez, Copa America'da da forma giydi. [Reuters]

28 yaşındaki futbolcu 3 sezondur porto'da oynuyordu. 136 resmi maçta 92 gol attı. madrid temsilcisiyle sözleşmesi de dört yıllık.

martinez, 2012 yılında 11milyon euro karşılığında chiapas takımından porto'ya gelmişti.

porto daha önce 2011'de falcao'yu atletico madrid'e 5, hulk'u zenit'e 60, james rodriguez'i de monaco'ya 50 milyon euro'ya satmıştı.

jackson martinez'in yeni takımı atletico madrid geçen sezonu üçüncü sırada tamamladı. gelecek sezon arda turan takımdan ayrılacağını açıklamıştı.

costa 30 milyon euro'ya bayern'de

transferin bir başka başarılı takımı da shakhtar. ukrayna temsilcisi uygun bir fiyata aldığı douglas costa'yı 30 milyon euro karşılığında bayern münih'e verdi.

alman kulübünden yapılan açıklamaya göre bayern münih, 24 yaşındaki costa ile 30 haziran 2020 tarihine kadar sürecek 5 yıllık mukavele imzaladı.

bayern münih’in yönetim kurulu başkanı yardımcısı jan-christian dreesen, costa'yı renklerine katmalarından dolayı mutlu olduğunu belirterek, bayern münih’in geleceğini dizayn ettiklerini ifade etti.

kırmızı-beyazlı kulübün menajeri matthias sammer de, costa’nın güçlü sol ayağa sahip, teknik yetenekleri yüksek ve çok hızlı bir oyuncu olduğuna işaret ederek, genç oyuncunun brezilya ve ukrayna’dan sonra bayern münih ile kariyerinde bir diğer adımı atma kararı verdiğini, bu konuda costa’yı destekleyeceklerini kaydetti.

costa da, geçmişte çok sayıda brezilyalı futbolcunun forma giydiği bayern münih’e transfer olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, “benden beklenenleri yerine getirmek için elimden geleni yapacağım” ifadesini kullandı.

costa,  izinli olduğu için bavyera ekibinde 11 temmuz’da antrenmanlara başlayacağı ifade edildi.

2010’dan beri shaktar takımında forma giyen brezilyalı oyuncu, ukrayna ligi’nde 141 maçta 29 gol atarken, brezilya milli takımı’nda da 9 maçta 1 gol kaydetti.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;