Şampiyonlar Ligi

PSV'lilerin alay ettiği kadınlar İstanbullu

Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid'in sahasında PSV Eindhoven'ı ağırladığı maç öncesi Hollandalı taraftarların Plaza Mayor'da (Büyük Meydan) bozuk para atarak alay ettikleri kadınların İspanya'ya Türkiye'den göç eden Romanlar oldukları ortaya çıktı.

müzisyen haluk levent, 15 mart salı günü şampiyonlar ligi'nde karşılaşan atletico madrid ve psv eindhoven maçı öncesi hollandalı taraftarların bozuk para atarak alay ettikleri göçmen kadınları plaza mayor'da (büyük meydan) buldu. levent'in kişisel twitter hesabında paylaştığı videoda kadınlar, türkçe konuşarak ispanya'ya istanbul soğanlık'tan göç ettiklerini ve madrid'te çadırlarda yaşadıklarını ifade etti.

15 mart salı günü yaşanan olayda atılan her bozuk para sonrası 'oley' çeken taraftarlara yoldan geçen bazı insanlar da tepki göstermişti. bazı görüntülerde de taraftarların daha fazla para vaad ederek göçmen kadınlara şınav çektirdiği dikkat çekmişti.

"utanç verici aşağılama"

atletico madrid ile psv eindhoven arasında oynanan maç öncesi yaşanan olay, ispanyol basınına şöyle yansımıştı:

el pais gazetesi, "psv taraftarları, sadaka isteyen dilencileri aşağıladı" başlığı altında verdiği haberde, olayla ilgili görüntülerin sosyal medyada çok büyük tepki gördüğüne dikkati çekti.

la vanguardia gazetesi de "psv taraftarından, madrid'deki birkaç dilenciye utanç verici aşağılama" başlığını kullanarak, "100 kadar hollandalı taraftarın yere para atarak, kadın dilencilerle eğlendiğini" yazdı.

abc gazetesi, "psv taraftarları, birkaç dilenciye para atarak eğlendi" ifadesini başlığına çıkartarak, hollandalı taraftarların davranışının "utanç verici" olduğunu vurguladı.

ispanyol televizyonları da olayla ilgili haberlerini "utanç verici görüntüler" diye verdi.

maç saatini bekleyen bir grup hollandalı taraftar, meydanda oturdukları bir kafeteryada yanlarına gelen ve para dilenen kadınlara küçük düşürücü şekilde "oley, oley" diye bağırıp madeni para ve ekmek fırlatmış, önlerindeki kağıt paraları yakarak "sınırı geçmeyin" diye yabancı düşmanlığı içerikli slogan atmıştı.

kaynak: twitter, as tv

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;