Türkiye - Rusya ilişkileri

Putin'le görüşme 'ihtimâl dahilinde'

Kremlin, Erdoğan'ın Putin'le 30 Kasım'da Paris'teki İklim Zirvesi'nde görüşmek istediğini duyurdu, Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmenin ihtimâl dahilinde olduğunu ancak saati belirlenmiş bir ikili görüşmenin söz konusu olmadığını açıkladı.

erdoğan ve putin, 30 kasım'da paris'te düzenlenecek iklim zirvesi'ne katılacak. iki liderin görüşüp görüşmeyeceğine dair tartışmalar sürerken kremlin'den yapılan açıklamada, erdoğan'ın putin'le görüşme talebinde bulunduğu belirtildi. 

kremlin sözcüsü dimitri peskov, "türk tarafından, devlet başkanları seviyesinde bir görüşme için talep geldi" dedi. talebin kabûl edilip edilmediğine dair açıklama yapmayan peskov, "tüm söyleyebileceğim bu kadar" dedi. 

kremlin'den gelen bu açıklamanın ardından, ankara'dan, cumhurbaşkanlığı kaynaklarından "sayın cumhurbaşkanımız kendisi de açıkladı. uçak hadisesinin vuku bulduğu gün putin'le telefon görüşmesi talebinde bulunuldu. ama kremlin'den bir geri dönüş olmadı. iklim zirvesi vesilesiyle sayın cumhurbaşkanımız da sayın putin de paris'te olacaklar. bir ikili görüşme olması tabii ki ihtimâl dahilindedir. ancak an itibarıyla saati belirlenmiş bir ikili görüşme  söz konusu değil" açıklaması geldi. 

kaynak: reuters, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;