Suriye

PYD, KDP bürosuna saldırdı

KDP'ye yakın Rudaw'ın haberine göre PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG tarafından, Kürdistan Demokrat Partisi - Suriye (KDP-S) Merkez Komite üyesi Abdurrahman Apo evinden zorla alınıp götürüldü.

kdp'ye yakın rudaw'ın haberine göre , kürdistan demokrat partisi - suriye (kdp-s) merkez komite üyesi abdurrahman apo, rojava’nın efrin kentinde, pkk'nın suriye kolu pyd/ypg tarafından alıkonuldu.

partiden cumartesi sabahı yapılan açıklamada, “merkez komite üyesi abdurrahman apo, bu sabah saat 3.00 sıralarında pyd asayişi tarafından evinden zorla alınıp götürüldü. kdp-s bulbul ilçe kurulu üyesi adnan ibrahim çapo da aynı şekilde evinden alındı” denildi.

pyd taraftarları, rojava’da aralarında kdp-s’nin de bulunduğu kürt partilerine ait binalara gece saldırarak tahrip etti, binaları ateşe verdi. suriye'deki dırbesiye kasabasında bulunan suriye kürt ulusal konseyi (enks) ofisine de saldırı düzenlenmişti.

açıklamada, "pyd’nin üyelerine yönelik baskı ve tutuklamalarının devam ettiği ancak bu baskıların kendilerini yıldıramayacağı" dile getirildi. 

kdp-s, tutuklanan üyelerinin bir an önce serbest bırakılmasını ve bu yöndeki baskıların son bulmasını istedi.
 
kdp ile pyd arasında bir süredir şengal'deki pkk varlığı konusunda sert tartışmalar yaşanıyordu. dün peşmerge ile pyd'liler arasında da çatışma olmuştu. irak'ta musul'un sincar ilçesinde barzani'ye bağlı suriyeli peşmergelerle pkk'ya bağlı sincar direniş birlikleri (ybş) arasında çatışma yaşanmıştı.

kaynak: rudaw

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;