Türkiye

PYD lideri Müslim: Saldırıyı YPG yapmadı

YPG'nin siyasi kanadı PYD'nin lideri Salih Müslim, Ankara saldırısını YPG'nin yapmadığını söyledi. Reuters'a konuşan Müslim, "Bunu tümüyle reddediyoruz" dedi.

Konular: Türkiye, PKK
Salih Müslim

başbakan davutoğlu'nun ankara saldırısını, ypg ve pkk'nın birlikte gerçekleştirdiği yönündeki açıklamasının ardından reuters'e konuşan pyd lideri salih müslim, "bu iddiaları tümüyle reddediyoruz" dedi.

ypg'nin türkiye'ye ateş açmadığını savunan müslim, "sizi temin ederim ypg tarafından türkiye'ye tek bir kurşun atılmamıştır. ypg türkiye'yi düşman olarak görmüyor" diye konuştu. 

başbakan ahmet davutoğlu, saldırıyı pkk ve pyd'nin birlikte gerçekleştirdiğini açıklarken, "şu anda failler konusu tümüyle aydınlanmış bulunmaktadır. kesin bir şekilde bu saldırının türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla ve suriye'den sızan ypg mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmış bulunmaktadır " dedi. davutoğlu, intihar saldırısını düzenleyen ypg mensubu kişinin salih necar olduğunu, saldırıyla bağlantılı oldukları iddiasıyla 9 kişinin gözaltına alındığını söylemişti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;