Bilim-Teknoloji

RadioShack kullanıcı bilgilerini satacak

İflas bayrağını çeken ABD'li elektronik perakendecisi RadioShack sahip olduğu tüm markalar, mağazalar ve diğer mal varlıklarının yanı sıra müşterilere ait e-posta ve ev adreslerini de satmayı planlıyor. Satış gerçekleşirse milyonlarca müşterinin bilgileri farklı firmaların eline geçecek.

Konular: Bilim-Teknoloji
RadioShack iflastan dönmek için kullanıcı bilgilerini satabilir. [Fotoğraf: Shutterstock]

radioshack, iflas beyanında bulunmasının ardından elindeki tüm mal varlıklarının yanı sıra müşterilere ait verileri de satışa çıkardı. bloomberg'de yer alan bilgiye göre, şirket müşterilere ait 13 milyondan fazla e-posta adresiyle 65 milyondan fazla kullanıcı adı ve ev adreslerini satışa çıkaracak.

kullanıcı verilerinin diğer şirketlere satılmasını öngören satış, radioshack'in en büyük hisse sahibi standard general tarafından üstlenildi. ancak veri satışının yapılabilmesi için iflas mahkemesi tarafından izin verilmesi gerekiyor.

texas ve tennessee eyaletlerindeki başsavcıların ise veri satışını engellemeye çalıştıkları belirtildi. texas'ta şirketlerin gizlilik maddelerinde belirtmelerine rağmen kullanıcı bilgilerini satması, eyalet yasalarının ihlali kabul ediliyor. radioshack'e telefon pazarlamasında yardım eden telekomünikasyon devi at&t'nin ise verilerin kendisine verilmesini istediği öne sürüldü.

federal ticaret komisyonu (ftc), verilerin büyük malvarlıklarıyla beraber satılmasına gizlilik maddelerine uyulması halinde izin verirken, bilgilerin sadece aynı sektördeki firmalara satılmasını şart koşuyor. radioshack'in verileri satabilmesi halinde birçok firma kullanıcı verilerine sahip olabilir. firmalar, satın aldıkları bilgileri pazarlama stratejilerini geliştirmek amacıyla kullanıyor.

radioshack, standard general'ın yapacağı satışlarla iflastan dönebilir. bu durumda veri satışı ihtimali de ortadan kalkacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;