Bilim-Teknoloji

RapidShare kapanıyor

Bir dönemin popüler dosya paylaşım sitesi RapidShare kapanıyor. Yasal dosyaların paylaşım sitesi olma hedefi bulunan site 31 Mart’tan sonra kapanacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
RapidShare'e girildiğinde yukarıda uyarı ile karşılaşılıyor
RapidShare'e girildiğinde yukarıda uyarı ile karşılaşılıyor

internetin yaygınlaşmaya başladığı 2000'li yılların başından itibaren adını duyuran dosya paylaşım sitesi rapidshare kapanıyor. siteden yapılan açıklamaya göre 31 mart tarihinden itibaren faaliyetlerini durduruyor. bu tarihten sonra dosyalara erişilemeyeceği gibi hepsi silinecek. bu yüzden sitede dosyaları bulunanların bunları belirtilen tarihe kadar yedeklemeleri gerekiyor. 

2002 yılında kurulan isviçre merkezli  rapidshare’de aylık 300 gb dosya yüklemek için 49 euro ödemek gerekiyordu. sitenin 700 gb kapasiteli bir diğer üyelik paketinin fiyatı ise aylık 99 euro idi.  

yasal paylaşımlara önem veren site, korsan dosyaların paylaşımına engel olması ile tanınıyordu. her şeye rağmen yine de bir dönem mp3 ve benzeri dosyaların paylaşıldığı sitenin neden kapandığı resmi olarak açıklanmasa da ücretsiz üyelik seçeneğinin bulunmamasının bir etken olduğu düşünülüyor.

kaynak: rapidshare

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;