La Liga

Real Madrid ve Atletico Madrid'e transfer yasağı

FIFA, 18 yaş altı transferlerde yaptıkları kural dışı hareketleri nedeniyle Real Madrid ve Atletico Madrid'e iki dönem transfer yasağı verdi.

Konular: Spor, Futbol

yasak bu transfer dönemini kapsamıyor, bu ayın sonundan itibaren başlayacak. bu iki takım, 2016 yaz ve 2017 kış transfer dönemlerinde kadrosunu güçlendiremeyecek.

fifa, aynı zamanda atletico'ya 900 bin real madrid'e de 360 bin isviçre frangı ceza verdi. ayrıca fifa, her iki kulüpte oynayan reşit olmayan futbolcuların durumlarının düzenlenmesi için real madrid ve atletico madrid'e 90 gün süre tanıdı.

fifa, daha önce bir başka ispanyol kulübü barcelona'ya tranfer yasağı vermişti. katalan kulübünün yasağı bu ay sona ermişti. arda turan da bu yasak nedeniyle daha önce imza atmasına karşın takımının formasını 6 ay sonra giyebilmişti.

2'si zidane'ın çocuğu

real madrid, cezaya gerekçe gösterilen reşit olmayan futbolculardan 2'sinin, teknik direktör zinedine zidane'ın çocukları olduğunu belirtti.

real madrid genel direktörü jose angel sanchez ve kulübün hukuki işler direktörü javier lopez farre, reşit olmayan futbolcuları kural dışı takımda tutmaları gerekçesiyle fifa'nın verdiği iki dönem transfer yasağıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

fifa'nın ceza verme gerekçelerini "gülünç ve saçma" olarak yorumlayan sanchez, "39 futbolcu hakkında soruşturma yürütülüyordu ve 8 futbolcudan dolayı ceza verildi. detayları veremem ama bunların 2'si zidane'ın çocukları. bir tanesi de ezequiel garay'ın (zenit'te forma giyen arjantinli futbolcu) erkek kardeşi" açıklamasında bulundu. real madrid'in reşit olmayan yabancı futbolcu getirirken asla kural dışı bir işlem yapmadığını belirten sanchez, "yabancı bir futbolcuyu getirirken onu ailesinden uzaklaştırmadık. bu kulübün değerleri ve etik kuralları var" ifadelerini kullandı.

fifa'ya itiraz etmeleri için 3 günde haber vermeleri, 7 gün içinde de itiraz gerekçelerini sunmalarını gerektiğini söyleyen sanchez, "kulübümüz, yapılacak itirazın olumlu sonuç vereceğine güveniyor. konuyu cas'a gitmeye gerek kalmadan fifa içinde çözmeyi umuyoruz" diye konuştu. real madrid genel direktörü, fifa'nın verdiği cezanın kulübün imajına da zarar verdiğini belirterek, "beklenmedik bir karar çıktı. bu zamana kadar hiçbir hazırlık yapmamıştık. transfer yasağı, temmuz ayında yürürlüğe girecek gibi görünüyor ama itirazımız sonrası değişiklikler olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

real madrid'in hukuki işler direktörü farre ise geçmişte aynı cezayı alan barcelona'dan durumlarının farklı olduğunu savunarak, "biz doğru hareket ettik. belgelerimiz bunu gösteriyor. fifa bir hata yaptı. zaten bu tip olaylardan dolayı itiraz organları var" dedi.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;