Şampiyonlar Ligi

Real Madrid'den 11. şampiyonluk

Atletico Madrid'i finalde penaltı atışları sonucu 5-3 yenen Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 11. kez kupa sevinci yaşadı

uefa şampiyonlar ligi finalinde normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 biten maçta penaltı atışları sonucu atletico madrid'i 5-3 yenen real madrid, kupayı 11. kez müzesine götürdü.

15. dakikada kroos soldan serbest atış kullandı. bale'in ceza sahası içine kafayla aşırdığı topla altı pas içinde buluşan ramos'un dokunuşunda top kaleci oblak'ın altından filelerle buluştu ve real madrid mücadelede 1-0 öne geçti.

karşılaşmanın ilk yarısı, real madrid'in 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

46. dakikada ceza sahası içinde pepe'nin torres'e müdahalesiyle hakem clattenburg penaltı noktasını gösterdi. 48. dakikada penaltı atışını kullanan griezmann topu üst direğe nişanlayarak beraberlik şansını kullanamadı.

79. dakikada carrasco'nun golüyle atletico madrid skorda eşitliği sağladı. sağ kanattan juanfran'ın yerden ortasında topu önünde bulan carrasco'nun bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-1

kalan dakikalarda ve uzatma bölümünde gol olmayınca seri penaltı atışlarına geçildi.

seri penaltı atışları sonucunda atletico madrid'i 5-3 mağlup eden real madrid şampiyonluğa ulaştı.

real madrid'de vazquez, marcelo, bale, ramos ve ronaldo penaltı atışlarını gole çevirirken, atletico madrid'de griezmann, gabi ve saul niguez fileleri havalandırdı, juanfran ise penaltı atışından yararlanamadı.

şampiyonlar ligi tarihinin en başarılı takımı

şampiyonlar ligi tarihinin en başarılı takımı real madrid, 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002 ve 2014'ün ardından bu yıl da zafere ulaştığı şampiyonlar ligi'nde kupa sayısını 11'e çıkardı.

madrid ekibi 1962, 1964 ve 1981 yıllarında ise finalde kaybederek kupanın bir adım uzağında kalmıştı.

zidane tarihe geçti

eflatun-beyazlıların fransız çalıştırıcısı zinedine zidane, şampiyonlar ligi'nde hem oyuncu hem teknik adam olarak şampiyonluk yaşayan isimler arasına girdi.

futbolculuk döneminde de 2002'de şampiyonlar ligi kupası kaldıran zidane, ispanyol miguel munoz, josep guardiola, italyan giovanni trapattoni, carlo ancelotti, hollandalı johan cruyff ve frank rijkaard'dan sonra teknik direktörlük yaparken de bunu başaran 7. isim oldu.

real madrid, 2014 finalinin rövanşını kaybetmedi

real madrid, 2014'teki finalde mağlup ettiği atletico madrid karşısında yine galip gelmeyi başardı.

iki yıl önce portekiz'deki luz stadı'nda oynanan ve normal süresi 1-1 biten maçı uzatmalar sonunda 4-1 kazanan real madrid, kupada mutlu sona ulaşmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;