Filistin

Refah kapısı iki günlüğüne açık

Mısır yönetimi, iki ay aradan sonra Gazze'yi dünyaya bağlayan Refah Sınır Kapısını iki günlüğüne açtı. Gazze'den sadece hastalar, öğrenciler ve oturma izni ya da vizesi olanlar çıkabilecek.

Mısır yönetimi bir haftalığına açtığı Refah Sınır Kapısı'nı yeniden kapattı. [Fotoğraf: AA]

mısır yönetimi, iki ay aradan sonra gazze'yi dünyaya bağlayan refah sınır kapısını "çift yönlü" açtığını açıkladı. kapı iki gün boyunca açık kalacak.

gazze sınır kapıları idaresi müdürü mahir ebu subhe, mısır'da bekleyen filistinlilerin gazze şeridi'ne geçmeye başladığını, gazze'den çıkışlara ise sadece "insani durumlar için" izin verildiğini ifade etti.

gazze'deki sınır kapıları idaresi ilk gün kapıdan hastalar,yurt dışında yaşayanlar ve yabancı ülkelerde oturma izni bulunanların, pazartesi ise öğrencilerin geçiş yapabileceğini duyurdu.

darbenin ardından sıkıntı başladı

israil ablukası nedeniyle gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı refah, mısır'da yaşanan 3 temmuz 2013 askeri darbesinin ardından uzun süre kapalı kaldı.

son olarak 24 ekim'de kuzey sina vilayetinde iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından mısır yönetimi, "terör sorununu kökünden çözmek" iddiasıyla bölgede üç aylık olağanüstü hal ilan ederek, refah sınır kapısını da kapatmıştı. 

söz konusu tarihten beri mısır'da ve diğer ülkelerde beklemek zorunda kalan gazzelilerin dönebilmesi için ülke yönetimi, refah kapısını dört defa kısa süreliğine ve tek yönlü olarak açmıştı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;