IŞİD

Rehine haberlerine yayın yasağı

Irak'ta IŞİD örgütünün Türk vatandaşlarını kaçırmasıyla ilgili soruşturma tamamlanana kadar medya konuyla ilgili haber veremeyecek. CHP yasak ile ilgili itirazda bulundu.

Konular: Türkiye, IŞİD
IŞİD kaçırdıkları işçilerden Sünni olanları serbest bıraktı. [Fotoğraf: Reuters]

radyo ve televizyon üst kurulu'ndan (rtük) yapılan açıklamada ankara 9. ağır ceza mahkemesi'nin kararı hatırlatıldı. rtük açıklaması şöyle:

"ankara 9. ağır ceza mahkemesinin 16 haziran 2014 tarihli ve 2014/566 değişik iş no'lu kararıyla, ankara cumhuriyet başsavcılığı anayasal düzene karşı işlenen suçlar soruşturma bürosunun 2014/84425 sayılı dosyasıyla ilgili olarak, türkiye'nin musul başkonsolosluğunda bulunan ve işid terör örgütü tarafından bilinmeyen bir yere götürülen türk vatandaşlarının güvenliklerinin sağlanması için, soruşturma tamamlanıncaya kadar her türlü yazılı, görsel basın ve internette cmk 157 ve 5187 sayılı basın kanunu'nun 3 ve anayasa'nın 26/2 maddesi gereğince yayın yasağı konulmasına karar verilmiştir."

işid, 11 haziran'da musul'daki türk başkonsolosluğu'nu ele geçirmiş, başkonsolos öztürk yılmaz dahil 49 kişiyi kaçırmıştı. örgüt musul'da 38 türk şoförü de bir başka yerde tutuyor. 

hafta sonu trabzon'da konuşan başbakan tayyip erdoğan medyaya, "şu süreci tahrik ederek değil, yazmadan, çizmeden, fazla da konuşmadan takip edin" diye seslenmişti.

chp'den itiraz

cumhuriyet halk partisi yasağa itiraz etti.

chp genel başkan yardımcısı bülent tezcan "bu akp'nin yasağıdır. akp, işid ile yaptığı suç ortaklığını örtbas etmek istiyor. haber hakkı engellenemez" dedi, yasağın kaldırılması için ağır ceza mahkemesi'ne itirazda bulundu.

kaynak: anadolu ajansı, doğan haber ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;