IŞİD

Reina saldırganı Masharipov tutuklandı

Reina saldırısını düzenleyen ve 39 insanı öldüren Abdulgadir Masharipov tutuklandı.

Konular: IŞİD, Türkiye

reşna saldırısının faili abdulgadir masharipov tutuklanması talebiyle sevk edildiği hakimlikteki sorgulandı. "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "nitelikli şekilde birden fazla kişiyi öldürme", "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması" suçlarından tutuklanması istendi. 16 ocak'ta yakanalan masharipov tutuklandı.

masharipov, istanbul emniyet müdürlüğü'nün vatan yerleşkesindeki terörle mücadele şube müdürlüğü'nde işlemlerinin tamamlanmasınına rdından çağlayan'daki istanbul adalet sarayı'na getirilmişti. savcılıkça ifadesi alındıktan sonra iser tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilnmiş ve burada sorgulanmıştı.

masharipov'un düzenlediği saldırıyı işid üstlendi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;