Türkiye

Reina saldırısının 'planlayıcılarından biri' yakalandı

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı, Reina saldırısının planlayıcılarından biri olduğu belirlenen Türk asıllı Fransa vatandaşı A.S.'nin İstanbul'da yakalandığını açıkladı.

Konular: Türkiye, IŞİD
İstanbul'daki Reina gece kulübüne yeni yılın ilk saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti. [Fotoğraf: Reuters]

burdur'da hakkında tutuklama kararı verilen istanbul'daki reina saldırısının planlayıcılarından olduğu belirlenen türk asıllı fransız vatandaşı a.s., istanbul'da yakalandı.

savcılık, şüphelinin üzerinden reina saldırganı abdulkadir masharipov'un kaldığı evin kira kontratının ele geçirildiğini açıklandı.

burdur cumhuriyet başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, bir süredir işid üyeliğinden hakkında soruşturma yapılan, yılbaşı gecesi istanbul'da düzenlenen reina saldırısının planlayıcılarından olduğu belirlenen ve abdulkadir masharipov'un kaldığı evin kira kontratını üzerinde bulundurduğu tespit edilen antalya nüfusuna kayıtlı, aynı zamanda fransa vatandaşı a.s.'nin istanbul'da yakalandığı belirtildi.

2 gün önce yakalandığı belirtilen erkek şüpheli a.s. hakkında burdur sulh ceza hakimliği'nce tutuklama kararı verildiği kaydedildi.

a.s.'nin 2009 yılından bu yana fransa'da ikamet ettiği ve reina saldırısının ardından 10 ocak'ta hakkında burdur cumhuriyet başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;