Suriye'de iç savaş

Rejim Halep’te Türkmen mahallesini vurdu

Suriye'nin Halep kentinde Esed rejimi Türkmen nüfusun yoğunlukta olduğu Höllük Mahallesi'ni vurdu. Varil bombalı saldırıda 5'i çocuk 10 kişi öldü. Ölenlerin 5'i aynı aileden.

Halep'teki son saldırılarda ölenlerden 5'i İbrahim ailesinden. [Fotoğraf: Al Jazeera]

beşşar esed rejim güçlerinin sivilleri hedef aldığı son saldırı halep'te türkmen nüfusun yoğunlukta olduğu merkez mahallerden höllük mahallesi.

27 haziran cumartesi akşamı yapılan varil bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 5'i çocuk 10 kişi hayatını kaybetti. aralarında ağır yaralıların da olduğu 13 kişi enkazdan sağ çıkarıldı. 

halep’teki bu son saldırıda hayatını kaybedenlerin tamamı türkmen.

salih'e göre, saldırıda ölenlerden beşi ibrahim ailesinden. baba halit ibrahim ve anne fatma ibrahim ile çocukları isra, nida ve mahmut'un cesetlerine ulaşıldı.

al jazeera türk'e konuşan mahalle sakinlerinden ahmet salih, saldırının iftar vaktine birkaç dakika kala olduğunu ve düşen varilin sokakta oynayan çocuklara isabet ettiğini söyledi. saldırı sonrası yedi evin harabeye döndüğünü anlattı.

rejim güçleri 22 haziran'da da halep merkezdeki saad el ensar camii’ne varil bombalı saldırı düzenlemiş, saldırıda 19 sivil hayatını kaybederken 10’dan fazla kişi de yaralanmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;