Suriye'de iç savaş

Rejim yine sivilleri vurdu

Suriye'de rejimin savaş uçakları, IŞİD'in kontrolünde bulunan Halep'e 40 kilometre uzaklıktaki El Bab kasabasına saldırı düzenledi, çoğu sivil 45 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Konular: IŞİD, Ortadoğu, Suriye
Rejimin saldırılarında çoğu sivil en az 30 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı. [Fotoğraf: Facebook]

rejim kasabada bir pazarın bulunuduğu bölgeye iki füze saldırısı gerçekleştirdi. üçüncü füze de el bab yakınlarındaki kubbasin bölgesini hedef aldı.

rejimin saldırılarında çoğu sivil en az 45 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı.

26 kasım'da da rejimin işid'in kalesi olarak kabul edilen rakka kentine yönelik saldırısında da 135 kişi ölmüştü.

halep'te durum kritik

esed güçleri halep'i kuşatmak için son dönemde saldırılarını arttırırken, işid de kentin kuzeyinde muhaliflere saldırıyor.

esed güçleri, suriyeli muhaliflerin halep'in merkeziyle bağlantı noktasında yer alan handerat'a saldırılar gerçekleştiriyor. handerat düşerse halep'te muhaliflerin geçiş güvenliği ortadan kalkmış olacak.

halep'in kuzeyindeki handerat ve kastillo bölgelerinin esed güçlerinin eline geçmesi durumunda muhaliflerin geçiş güvenliği tamamen ortadan kalkacak. bu durumda daha önce guta, yermuk ve humus'tan sonra halep de rejim tarafından tamamen ablukaya alınmış olacak. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;