Suriye'de iç savaş

Rejimden Haseke'de varilli katliam

Suriye'de, Haseke'ye bağlı Hanse köyündeki pazar yerine rejim güçleri varil bombalarıyla saldırı düzenledi; 160 kişi öldü.

Konular: Ortadoğu
Suriye rejimi sivillere karşı sık sık varil bombalı saldırılar düzenliyor. [Fotoğraf: Al Jazeera]

suriye genel devrim konseyi (srgc) yaptığı açıklamada, orduya ait helikopterin kente bağlı hanse köyünde bulunan hayvan pazarına düzenlediği saldırıda ölü sayısının 160'a ulaştığını, 100'den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi.

srgc açıklamasında ‘varil bombalı saldırı sonucu hayvan pazarı kan gölüne döndü. bombanın parça tesirli olması dolayısıyla cesetler tanınmaz halde. ölenler arasında kadın ve çocuklar da var’ dedi.

yaralıların bölgedeki hastanelere kaldırıldığını vurgulayan srgc, olayı ‘katliam’ olarak niteledi.

kaynaklar ölenlerin 45’inin kimlik tespitinin yapıldığını birçok cesedin ise parçalandığından dolayı kimlik tespitinin yapılamadığını belirtti.

yaralananlar haseke, kamışlı, şedade, meyadin ve deyr ez zor kentindeki hastanelere taşındı.

görgü şahidi muhammed ahmed, rejime ait helikopterlerin bölgeye 5 varil bombası attığını söyledi.

ahmed al jazeera’ye yaptığı açıklamada, saldırının gerçekleştiği bölgenin irak-suriye sınırında yarı çöl bir alan olduğunu ve yakınlarda herhangi bir hastane ya da tıbbi merkez bulunmadığını ve yaralıların kamyonetlerin kasalarında uzak bölgelere götürüldüğünü ifade etti. ahmed durumu trajik olarak niteledi.

hanse köyündeki hayvan pazarına haseke ve kamışlı’dan her gün yüzlerce insan alışveriş için gidiyor.

beşşar esed rejimi, halep başta olmak üzere muhaliflerin elindeki birçok bölgede sivil halka yönelik varil bombalı saldırılar gerçekleştiriyor.

kaynak: al jazeera, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;