Suriye'de iç savaş

Rejimden YPG'ye 4 uçak dolusu silah

İran'ın yarı resmi Fars haber ajansı, Suriye rejiminin YPG'ye 4 askeri kargo uçağı dolusu silah ve mühimmat yardımı gönderdiğini yazdı. Habere göre yardımlar Nusaybin'in karşısındaki Kamışlı'da bulunan havaalanına gönderildi.

[Fotoğraf: AFP-Arşiv]

fars haber ajansı, rejimin ypg'ye yardımını suriye kürt muhalif gruplar koordinasyon konseyi'nden bir kaynağa dayandırdı.

ypg'nin stratejik el-şadadi kasabasını işid'ten geri almak üzere başlatacağı saldırı için yardım yapıldığını kaydeden ajans, ypg'nin halep'in kuzeyindeki minak askeri üssü'ne yakın marenaz köyünü de muhaliflerden aldığını belirtti. 

ajansa göre ypg'ye suriye rejiminin yanı sıra ruslar da havadan destek veriyor. 

kaynak: fars haber ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;