Suriye'de iç savaş

Rejimin Yebrud'a saldırısı sürüyor

Suriye savaş uçakları Başkent Şam ile Humus arasındaki karayolunun üzerinde bulunan Kalamun bölgesindeki Yebrud kasabasını aralıksız bombalıyor.

Halep'te varil bombalı saldırılar nedeniyle onlarca bina yıkıldı. [AFP]

muhaliflere göre kasaba esed güçleri ile onlara destek veren hizbullah’a bağlı savaşçılar tarafından kuşatıldı.

yebrud'daki şiddetten kaçan ailelerin lübnan'ın başkenti beyrut'un arsal kasabasına kaçışı sürüyor. çatışmalardan kaçan yüzlerce suriyeli, arsal'daki mülteci kamplarına sığınıyor.

şam ve halep arasında stratejik bir öneme sahip olan yebrud kasabası, aynı zamanda şam’ın kuzeyindeki dağlık kalamun bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki tek şehir. 

yaklaşık sekiz aydır muhaliflerin kontrolünde bulunan yebrud’a rejim tarafından 15 gün önce saldırı başlatılmıştı.

varil bombalı saldırılar

halep'te muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere varil bombalı saldırılar da devam ediyor.

muhaliflere göre orduya ait helikopterler kentte muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgeleri her gün belli saatlerde bombalıyor. aktivistler, son saldırılarda çok sayıda binanın isabet aldığını 21 kişinin öldüğü ve çok sayıda sivilin de yaralandığını duyurdu.

DOSYA: SURİYE'DE İÇ SAVAŞ

esed güçlerinin orduya ait helikopterlerle lazkiye bölgesinde yer alan cebel türkmen ile cebel el ekrad bölgesini de varil bombalarıyla vurduğu kaydedildi.

ingiltere merkezli suriye insan hakları gözlemevi'ne göre, rejime bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin denetiminde bulunan bölgelere düzenlediği hava destekli operasyonlarda, halep'te 21, kuneytra'da yedi, dera'da altı, hama'da beş, idlib ve humus'ta dörder ve başkent şam'ın banliyölerinde üç olmak üzere 50 kişinin yaşamını yitirdiği duyurdu.

bu arada suriye genel devrim konseyi (srgc), halep'te kuveyris askeri havaalanı çevresiyle kentin güneyinde yer alan azize köyü yakınlarında şam yönetimine bağlı güçler ile islami cephe'ye bağlı birlikler arasında çatışmalar olduğunu aktardı.

kaynak: al jazeera ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;