Bilim-Teknoloji

Robot Olimpiyatları İstanbul'da yapılıyor

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen olimpiyatlar, üniversitenin Ayazağa Kampüsü'nde 10-12 Nisan arasında gerçekleştirilecek.

Konular: Bilim-Teknoloji
Robot Olimpiyatları İstanbul'da yapılıyor

istanbul teknik üniversitesi robot olimpiyatları (itüro), 10-12 nisan arasında üniversitenin ayazağa kampüsü'nde gerçekleştirilecek.

otokon'dan yapılan açıklamaya göre, robotik alanında çalışma yapan öğrenci, akademisyen ve endüstri temsilcilerini bir araya getiren itüro'da, bu yıl programa yeni eklenen yarışmalar ve güncel konulardaki paneller yer alacak.

uluslararası platformda söz sahibi bir organizasyon olmak için çalışmalarını sürdüren itüro, katılımcıların bilgilerini test edebilecekleri çizgi izleyen, labirent, yangın söndüren gibi 11 kategoriden oluşacak. her yıl yeni bir görev senaryosu ile düzenlenen senaryo kategorisi'nde ise bu sene yarışmacılara "top taşıma" görevi verilecek.

itüro'nun söyleşi ayağında ise peter fankhauser ve michael neunert, kendi ürettikleri dünyanın "en hızlı ball botu" olduğu belirtilen "rezero"yu tanıtacak.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;