Rusya

Rus askerî istihbarat şefi öldü

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Ordusu'nun İstihbarat Başkanı İgor Sergun'un 58 yaşında öldüğünü açıkladı. Açıklamada Sergun'un ölüm nedeni belirtilmedi.

Konular: Rusya
Igor Sergun (en solda) 2011'de askeri istihbarat servisinin başına getirilmişti. [Fotoğraf: TASS]

ap'nin rusya savunma bakanlığı açıklamasına dayandırdğı haberine göre, rusya'nın askeri istihbaratından sorumlu en üst düzey yetkilisi igor sergun, 58 yaşında öldü. savunma bakanlığı sergun'un ölüm nedenini açıklamadı. sergun, ukrayna'nın doğusunda nisan 2014'te başlayan iç savaşta ayrılıkçıları desteklediği gerekçesiyle ab tarafından yaptırım uygulanan rus yetkililer arasındaydı. 

daha önce arnavutluk askeri ateşesi olarak görev yapan sergun, 2011 yılında rusya ordusu askeri istihbarat birimi başkanlığı'na getirilmişti. 

kaynak: ap

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;