Suriye'de iç savaş

'Rus bombardımanı muhalifleri yavaşlattı'

Suriye’de bir helikopter uçağını kaybeden Rusya, Halep’in kuşatmasını kırmak amacıyla iki gün önce büyük bir operasyon başlatan muhaliflere yönelik ağır bir bombardıman düzenledi.

muhaliflerin operasyonun ilk iki gününde halep’in güney ve güney batısında kaydettikleri somut ilerleme rus hava saldırılarının etkisiyle yavaşladı. suriye insan hakları gözlemevi (sohr) muhaliflerle rejim arasındaki şiddetli çatışmalar sonucunda her iki taraftan onlarca ölümle sonuçlandığını söyledi. halep’in güney cephesinde rus hava saldırılarının gece boyunca ara vermeden devam ettiğini anlatan sohr başkanı rami abdullah, “bu bombardıman, muhaliflerin karşı saldırısını yavaşlattı. rejim bu hava desteğinden dolayı kaybettiği 8 mevziden 5’ini geri aldı” şeklinde konuştu.

muhalifler ise operasyonun devam ettiğini açıkladı ve halep’in kuşatmasının kalkması için çok az kaldığını savundu.

muhalifler pazartesi günü kaydettikleri ilerlemeden sonra halep'in kuşatmasını delmek için bir bir buçuk kilometre kaldığını açıklamıştı.

muhaliflerin başlattıkları ‘büyük halep savaşı’ adlı operasyonun hedeflerinin başında, rejimin 17 temmuz’a halep’in muhalif bölgelerine uyguladığı kuşatmayı kırmak.

2012’den beri savaş sahnesine dönüşen halep kenti rejim ile muhalifler arasında bölünmüş durumda. kentin batı bölgelerini kontrol eden rejim, 17 temmuz’da muhaliflerin denetimindeki doğu bölgeleri kuşatma altına almıştı.

kaynak: afp ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;