Fırat Kalkanı Harekâtı

Rus bombardımanında yaralı asker şehit oldu

El Bâb'da Rus savaş uçağının vurduğu binanın enkazından yaralı olarak çıkarılan askerlerden Erzurumlu Uzman Çavuş 26 yaşındaki Sedat Atalay, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

suriye'de sürdürülen fırat kalkanı harekâtı’nda, el bâb bölgesinde rus savaş uçağının vurduğu binanın enkazından yaralı olarak çıkarılan askerlerden erzurumlu uzman çavuş 26 yaşındaki sedat atalay, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. atalay fırat kalkanı harekâtında şehit olan 66. asker.

9 şubat günü rusya'ya ait savaş uçağının "kazaen" vurduğu açıklanan binada 3 asker şehit olmuş, 11 asker de yaralanmıştı. yaralı askerlerden uzman çavuş sedat atalay, gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede cumartesi saat 17.30 sıralarında, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

uzman çavuş sedat atalay'ın şehit olduğu haberi, erzurum'un aşkale ilçesi'ne 10 kilometre uzaklıktaki merdiven mahallesi'nde yaşayan yakınlarına ulaştı. fadime ve sinan atalay çifti ise, dört çocuklarından biri olan oğullarının şehit olduğu haberini, gaziantep'te aldı.

bekar olan şehit uzman çavuş sedat atalay'ın tunceli'de görevliyken bir süre önce el bâb'a gittiği belirtildi.
sedat atalay'ın cenazesinin yarın, erzurum askeri havalimanı'nda yapılacak törenin ardından aşkale ilçesi'nde kılınacak cenaze namazı sonrası merdivenli mahallesi'nde toprağa verileceği bildirildi.

cumartesi günkü çatışmalarda da el bâb'da bir asker şehit oldu, bir asker yaralanadı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;