Futbol

Rus kulüpleri Antalya kamplarını iptal ediyor

Türkiye'nin Suriye sınırında hava sahasını ihlâl eden bir Rus savaş uçağını düşürmesinin yankıları sürüyor. Rusya'nın futbol takımlarından Rostov, Ocak ayında yapacağı Antalya kampını iptal ettiğini duyurdu.

Konular: Spor

kulübün başkan yardımcısı alexander shikunov, rostov'un ocak ayında antalya'da gerçekleştirmeyi planladığı hazırlık kampını iptal ettiklerini söyledi.

itar-tass haber ajansı'na açıklamalarda bulunan shikunov, son yaşanan gelişmelerden dolayı böyle bir karar değişikliğine gittiklerini ifade etti.

son dönemde rus kulüpleri hazırlık kampı için antalya'ya yoğun ilgi gösteriyorlardı. shikunov birçok kulübün antalya yerine başka alternatif aradığı bilgisini de verdi.

rusya spor bakanı ve futbol birliği başkanı vitaly mutko da "ülkeler diplomatik ilişkileri kesmediler ama kulüplerimizin türkiye'deki kamp programlarını iptal etmelerini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

bir başka rusya ekibi amkar perm de antalya'da daha önce ayarladığı hazırlık kampını iptal etmeyi düşünüyor. kulübün yöneticilerinden denis maslov r-sport ajansı'na yaptığı açıklamada "biz kış aylarında üç ayrı dönemde türkiye'de kamp yapmak istiyorduk. fakat son yaşananların ardından rotamızı ispanya veya israil'e çevirdik" dedi.

türkiye'nin suriye sınırında rus savaş uçağını düşürmesinin ardından türkiye'ye yapacağı ziyareti iptal eden dışişleri bakanı lavrov, türkiye'de terör tehdidinin mısır kadar yüksek olduğunu savunmuş ve rus vatandaşlarına "türkiye'ye gitmeyin" çağrısı yapmıştı.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;