Suriye'de iç savaş

'Rus saldırılarında 11 sivil öldü'

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, muhaliflerin kontrolündeki İdlib vilayetinde iki bölgeye Rus savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısında 11 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

[Fotoğraf: Twitter/NorthernStork ]

suriye'de yerel kaynaklardan bilgi derleyen londra merkezli gözlemevi'nden yapılan açıklamada,  savaş uçaklarının idlib'e bağlı maaret el numan kasabasına düzenlediği hava saldırısında 1'i çocuk 9 kişinin öldüğü belirtildi. idlib'in sarakib kasabasına yönelik aldırıda isse iki kadın hayatını kaybetti. 

gözlemevi saldırıların rus savaş uçakları tarafından düzenlendiğini kaydetti.

rus savaş uçakları 30 eylül'den beri suriye'de hava saldırıları düzenliyor. moskova, işid hedeflerini vurduğunu iddia etse de saldırıların çoğunluğu muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri hedef alıyor. 

kaynak: suriye insan hakları gözlemevi

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;