Rusya

'Rus uçağı bombayla düşürüldü'

Rusya Devleti Güvenlik Kurumu Başkanı, 31 Ekim'de Mısır'daki Rus uçağının yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu düştüğünü açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Putin, uçağın düşürülmesinden sorumlu olanların bulunması için 'özel kuvvetler'e talimat verdi, savunma bakan yardımcısını görevden aldı.

Konular: Rusya, IŞİD, Ortadoğu

rusya güvenlik kurumu başkanı (fsb), 31 ekim'de mısır'ın sina yarımadasında düşen uçağın 'terör saldırısıyla' düşürüldüğünü söyledi.  fsb başkanı aleksander bortnikov, "kesinlikle bir terör saldırısı olduğunu söyleyebiliriz. a321 model uçakla ilgili yapılan soruşturmada uçağın parçaları arasındaki kişisel malzemelerde 1 kilogramlık patlayıcı izine rastladık" dedi. devlet başkanı putin, savunma bakanı ve güvenlik kurumu başkanları ile gerçekleştirdiği toplantının ardından, rus uçağına yönelik eylemin sorumlularını cezalandıracaklarını söyledi. putin, savunma bakan yardımcısı'nı da görevden aldı.

rusya, eylemi gerçekleştirenler hakkında bilgi verenlere  50 milyon dolar ödül vereceğini de açıkladı. 

mısır'da iki gözaltı

mısır polisi de saldırıya yardım ettikleri şüphesiyle iki şarm el şeyh havaalanı çalışanını gözaltına aldı. 

rus hava yolu şirketi kogalimavia'ya (metrojet) ait airbus-a 321 tipi uçak geçen cumartesi günü havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla mısır'ın sina yarımadası yakınlarında düşmüştü. ingiltere ve abd'den gelen açıklamalar, uçağın düşme nedeninin, "işid'in uçağa yerleştirdiği bir bomba" olabileceği iddialarını güçlendiriyordu. işid uçağı kendilerinin düşürdüğünü açıklamıştı.

kaynak: afp, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;