Suriye'de iç savaş

Rus uçakları Kuriye'yi vurdu

Suriye'nin Deyrizor vilayetindeki IŞİD kontrolünde bulunan Kuriye kasabasına Rus savaş uçakları saldırdı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bombardımanda 31 sivilin öldüğünü, onlarcasının da yaralandığını açıkladı.

ülkede iç savaşın başlamasından bu yana gözlemlerini sürdüren suriye insan hakları gözlemevi, deyrizor vilayetinde işid kontrolünde bulunan kuriye kasabasına rus uçaklarının bombardımanında en az 31 sivilin öldüğünü açıkladı.

gözlemevi ayrıca çok sayıda sivilin yaralandığını duyurdu. gözlemevinden rami abdel rahman, 16 kişinin daha saldırıda öldüğünü ancak bu kişilerin işid üyesi mi yoksa sivil mi olduğunu henüz tespit edemediklerini söyledi.

anadolu ajansı'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, rus uçaklarının en son halep'te fosfor bombası kullandığı belirlenmişti.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;