Bilim-Teknoloji

Rus uzay aracı Dünya'ya düştü

Baykanur Roscosmos üssünden 28 Nisan'da ateşlendikten kısa süre sonra kontrolden çıkan Progress uzay kapsülü, Dünya'ya düştü. Progress'in sabah erken saatlerde Pasifik üzerinde yanarak yok olduğu belirtildi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Progress M-10M uzay aracının Ekim 2011'de görevini tamamladıktan sonra atmosfere giriş anı böyle görüntülenmişti. [Fotoğraf: ISS/Twitter]
rus progress m-27m robotik kargo aracı, ateşlenmesinden dokuz gün sonra atmosfere girerek parçalara ayrıldı. gökbilimciler, büyük kısmı atmosferde yanarak yok olan uzay aracına ait enkazın pasifik okyanusu'na düştüğünü açıkladı.

roscosmos, progress'in dünya'ya çakılma saatini tsi 04.04 olarak verirken, kanadalı uydu gözlemcisi ted molzcan, uzay aracının 04.40'ta düştüğünü belirtti. rus oao asc energia uzay-havacılık firmasının verdiği bilgiye göre, progress 2,359 kg yük taşıyordu. kargoda 1,385 kg gıda ve malzeme, 494 kg yakıt, 420 kg su ve 50 kg sıkıştırılmış gaz bulunuyordu. 

progress, atmosfer dışında çıktıktan sonra navigasyon anteni ve itiş sistemini devreye sokmayı başaramamış ve kontrolsüz bir şekilde kendi etrafında dönmeye başlamıştı. 

Kargo araçlarının uzay istasyonuyla kenetlendiği bölme.
[[Fotoğraf: Scott Kelly/Twitter]]

diğer kargo görevi haziran'da

roscosmos, uzay aracının neden başarısız olduğunu araştıracak bir kurul hazırlandığını belirtti. soruşturmada elde edilecek sonuçların 13 mayıs'ta açıklanması bekleniyor.

progress uzay istasyonuna 3 ton gıda, yakıt ve malzeme taşıyordu. yaz sonuna kadar stokları bulunan altı kişilik mürettebata, 19 haziran'da spacex tarafından ateşlenecek dragon kapsülüyle bir kargo daha gönderilecek. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;