Türkiye - Rusya ilişkileri

Rusya 'faaliyetlerden endişeli'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşına Suriye'deki Fırat Kalkanı Harekâtı hakkında bilgi verdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, rus mevkidaşı sergey lavrov ile telefonda görüştü. türkiye'nin suriye'deki askeri operasyonu hakkında bilgi veren çavuşoğlu, lavrov ile suriye'deki son durumu ele aldı. 

görüşmenin ana unsurları, suriyeli muhaliflerin ilerleyişi ve işid'e karşı operasyonlar oldu. rusya dışişleri bakanı lavrov, görüşmede türk silahlı kuvvetleri'nin ve öso'nun suriye'de devam eden operasyonuna dair ülkesinin endişelerini aktardı.

ülkede insani yardımın gerekliliğine vurgu yapılan konuşmada, siyasi süreci başlatma çabalarına da yer verildi. 

24 kasım uçak krizi ile bozulan rusya - türkiye ilişkileri, diplomatik çabalarla yeniden canlandırılmış, cumhurbaşkanı erdoğan'ın st. petersburg'ta rusya lideri putin ile görüşmesi ile de ilişkilerde normalleşme sürecine girilmişti.

tsk, 24 ağustos'ta milli güvenliği sağlamak amacıyla suriye'de fırat kalkanı harekâtını başlattı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;