Türkiye - Rusya ilişkileri

Rusya Genelkurmay Başkanı'ndan Türkiye'ye ziyaret

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Rus mevkidaşı Orgeneral Gerasimov ile bir araya geldi. Askeri kaynaklar görüşmeyle ilgili olarak "Türkiye'nin Rusya ile askeri kanattaki anlayış birliği bu ziyaretle daha da pekişmiş ve önümüzdeki dönemde daha da olumlu yöndeki gelişmelere kapı açmıştır" ifadelerini kullandı.

[Fotoğraf: AA]

genelkurmay başkanı orgeneral hulûsi akar, resmi ziyaret için ankara'ya gelen rusya genelkurmay başkanı orgeneral valeriy gerasimov ile görüştü.

törenin ardından akar ile gerasimov'un görüşmesi basına kapalı gerçekleşti.

askeri kaynaklar, "rusya genelkurmay başkanı'nın genelkurmay başkanlığı'na 11 yıl sonra gerçekleştirdiği ziyaret oldukça olumlu ve verimli geçmiştir" ifadelerini kullandı. 1 yıl sonra gerçekleşen bu ziyaret, rusya'nın, türkiye’nin bölgede büyük bir güç oluşuna ve sahip olduğu yeteneklerine verdiği önemin bir işaretidir ve yakın bir gelecekte bunun olumlu yansımalarının olabileceği değerlendirilmektedir. türkiye'nin rusya ile askeri kanattaki anlayış birliği bu ziyaretle daha da pekişmiş ve önümüzdeki dönemde daha da olumlu yöndeki gelişmelere kapı açmıştır" dedi.

ziyarette bölgesel konuların da görüşüldüğünü aktaran kaynaklar, "bu ziyaretin diğer bir önemi de,  bölgesel sorunların, ancak bölge ülkelerinin kendi aralarında gerçekleştireceği ortak bir inisiyatifle çözüme ulaşabileceği noktasında anlaşmalarıyla sağlanabileceği düşüncesinin yapılan görüşmede hakim olmasıdır" ifadelerini kullandı. 

rusya savunma bakanlığı sözcüsü igor konaşenkov, görüşmede suriye'deki son durum ve askeri iş birliği konularının ele alınmasının beklendiğini söylemişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;