Suriye'de iç savaş

Rusya Halep’te yine hastane vurdu

Suriye’de geçtiğimiz dönemde çok sayıda tıbbi tesisi hedef alan Rusya Halep’te bir hastaneyi daha bombaladı.

Rusya'nın bombardımanı sonucunda hastane büyük hasar gördü. Çok sayıda ambulans da tahrip edildi. [Fotoğraf: Sosyal medya]

rusya, halep’in batı kırsalında bulunan daret izza’da bir hastaneyi misket ve vakum bombalarıyla hedef aldı.

rus saldırısının sonucunda 2 kişi öldü, hastaneyi de hizmet dışı bıraktı. bu saldırıyla halep’te rejim ve rusya tarafından bombalanan tıbbi tesislerin sayısı 9’a yükselmiş oldu.

muhaliflerin ağustos’un başından itibaren halep’in güneyinde elde ettikleri kazanımlardan sonra rusya ve rejim hava saldırılarını yoğunlaştırdı. uluslararası kanunlara göre vurulması yasaklanan hastaneler de rusya’nın ve rejimin hedeflerinin arasında sık sık yer aldı.

rusya ayrıca muhaliflerin denetimindeki han toman’da bir köprüyü bombaladı. hizmet dışı kalan köprü muhaliflerin halep’in kuşatılmış bölgelerine 6 ağustos’ta açtıkları koridora tek ulaşım yoluydu. bu rejimin kuzeyden kuşattığı halep’in bölgelerine ulaşımın zorlaştığı anlamına geliyor.

muhalifler, halep kent merkezinin batı kısmında rejimden bir ilerleme girişiminin olduğunu ancak onu püskürttüklerini söyledi.

halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelerde bulunan 300 binden fazla sivil, zor şartlar altında yaşıyor. yoğun bombardıman altında yaşayan siviller gıda ve sağlık hizmete erişimi kısıtı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;