Suriye'de iç savaş

'Rusya her şeyin altını oyuyor'

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Suriye'deki savaşın uzamasından Rusya'yı sorumlu tuttu. İngiliz Bakan, "Rusya yaptığımız her şeyin altını oyuyor. Bir yandan siyasi süreçte rol alıyorlar diğer tarafda Suriye'nin geleceği olduğunu düşündüğümüz insanları bombalıyorlar" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond [Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

rusya'nın suriye'deki hava saldırılarına batı'dan gelen tepkilere ingiltere de katıldı. ingiltere dışişleri bakanı philip hammond, suriye'deki savaşın uzamasından kremlin'i sorumlu tuttu. 

hammond, "rusya yaptığımız her şeyin altını oyuyor. bir yandan siyasi süreçte rol alıyor, masaya oturuyor, siyasi sürecin eş-kefili oluyorlar. diğer tarafda suriye'nin geleceği olduğunu düşündüğümüz insanları bombalıyorlar" dedi. 

rus hava saldırılarının yüzde 30'dan daha azının işid'i hedef aldığını söyleyen ingiltere dışişleri bakanı, "rus hava saldırıları işid'i güçlendiriyor" dedi. 

lavrov'dan ceyş ül islâm ve ahrar uş şam açıklaması

cenevre'dek görüşmelerde rejimin baş müttefiki olarak masaya oturan rusya'dan ise ilk kez bir geri adım geldi.  rusya dışişleri bakanı sergey lavrov, suriye'deki en büyük muhalif gruplardan ceyş ül islâm ve ahrar uş-şam'ın cenevre'deki müzakerelere katılımı konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. 

lavrov, suriye'de rejimle çatışan en büyük muhalif gruplardan ahrar uş-şam ve ceyş ül islâm'ın 'bireysel olarak' cenevre'de bulunacaklarını söylerken, "cenevre'de bulunmaları onların terörist olmadığını kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor" açıklamasını yaptı. 

kaynak: reuters, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;