Avrupa

Rusya sınırdan çekiliyor

ABD ve Rusya dışişleri bakanlarının görüşmesinden sonra, Ukrayna sınırındaki Rus birliklerinden bir tabur asker üslerine döndü.

Konular: Ukrayna, Rusya, ABD
Rusya, Ukrayna sınırında 30 binden fazla asker tutuyor. [Reuters]

rusya savunma bakanlığı, ukrayna’nın doğu sınırında konuşlanmış birliklerinden bir piyade taburunu üsse geri çekti.

bakanlıktan yapılan açıklamada sınırdaki birliğin ‘eğitimini tamamladığı’ bildirildi, geriye kalan 30 binden fazla askerin durumuna dair ise bir açıklama yapılmadı.

pazar günü rus mevkidaşı sergey lavrov ile görüşen amerika birleşik devletleri dışişleri bakanı john kerry, ukrayna krizinin diplomatik çözümü için rus askerlerinin sınırdan çekilmesinin şart olduğunu söylemişti.

rusya dışişleri bakanlığı, iki bakanın pazartesi günü de telefonda konuşarak krizin çözümü için yeni adımları görüştüklerini açıkladı.

ukrayna savunma bakanlığı sözcüsü oleksi dimitraşkivski, rus askerlerinin çekildiğini doğruladı. ancak kendilerine resmi bir açıklama yapılmadığını söyleyen sözcü, ‘bu çekilmenin sıradan bir devir teslim mi, yoksa rusya-abd görüşmelerinin bir sonucu mu olduğunu bilmediklerini’ söyledi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;