Rusya

Rusya'da orman yangını

Rusya Federasyonu'na bağlı Hakasya Cumhuriyeti'nde ormanlık alanda çıkan yangında, ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı.

Konular: Rusya
Orman yangınında 950 ev zarar gördü. [Fotoğraf-EPA]

rusya acil durumlar bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, sibirya'da yer alan hakasya cumhuriyeti'nde, kuru otların tutuşmasıyla ormanlık alanda başlayan yangın, yerleşim birimine sıçradı.

rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangında, ilk belirlemelere göre 5 kişi yaşamını yitirdi, 100'den fazla kişi yaralandı, 950 ev zarar gördü.

büyük ölçüde kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;