Suriye'de iç savaş

Rusya'dan ABD-Türkiye planına itiraz

Suriye'de Beşar Esed yönetiminin en büyük müttefiki Rusya, ABD'nin eğit-donat programındaki muhaliflere hava koruması sağlayacağı yönündeki haberlere tepki gösterdi. Kremlin, hava korumasının IŞİD'e karşı Şam'ı zayıflatacağı iddiasına bulundu.

suriye'de beşar esed yönetiminin en büyük müttefiki rusya, abd'nin eğit-donat programındaki muhaliflere hava koruması sağlayacağı yönündeki haberlere tepki gösterdi. kremlin sözcüsü dimitri peskov, muhaliflere hava desteği sağlanırken rejim güçlerinin de hedef alınması halinde esed yönetiminin işid ile mücadelede zayıflayayacağı iddiasında bulundu. 

peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, "moskova defalarca bunu dile getirdi, suriye muhalefetine maddi, manevi ve askeri her türlü yardım ülkedeki durumu daha da istikrarsızlaştıracaktır " dedi. 

reuters'a konuşan bir abd'i yetkili, amerika'nın işid'le mücadelede kapsamında eğit-donat muhaliflerine havadan koruma sağlayacağını açıklamıştı. yetkili, bu koruma kapsamında muhaliflerin rejimin hava güçlerine karşı da savunulacağını söylemişti. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;