Türkiye - Rusya ilişkileri

Rusya'dan Çelik'e dava

Rusya'da, sınır ihlâli yaptığı için düşürülen uçağın pilotu Oleg Peşkov'un öldürülmesi ile ilgili Alparslan Çelik hakkında dava açıldı. Uçaktan atlayan pilotu öldürdüğü iddia edilen Çelik'e Türkiye'de açılan davada takipsizlik kararı verilmişti.

Alparslan Çelik (ayakta, soldan dördüncü) [Fotoğraf: DHA]

rus haber ajansı interfax'ın haberine göre rusya'da, sınır ihlâli yaptığı için düşürülen uçağın pilotu oleg peşkov'un öldürülmesi ile ilgili alparslan çelik hakkında dava açıldı. uçaktan atlayan pilotu öldürdüğü iddia edilen çelik'e türkiye'de açılan davada takipsizlik kararı verilmişti.

ismi verilmeyen yetkili, "yapılan ön araştırmalar sonucunda rus askeri pilot oleg peşkov'un öldürülmesi olayı ile ilgili dava açılmasına karar verildi" dedi ve konuyla ilgili soruşturmanın zaten başlatıldığını açıkladı.

suriye'deki türkmen birliklerle birlikte savaşan çelik türkiye'de görülen davada peşkov'u kendisinin öldürmediğini söyledi. ancak rus tarafı, vurulan uçağın paraşütle atlayan pilotunun öldürülme anında kaydedilen görüntülerin çelik'i yalanladığı görüşünde.

 24 kasım 2015'de türk hava kuvvetleri uçakları, bir su 24 rus bombardıman uçağını suriye'den türkiye'ye girerek sınır ihlâli yaptığı için düşürmüştü. ikinci pilot konstantin murakhtin sağ kurtuldu.

kaynak: interfax, al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;