Ermenistan

Rusya’dan Ermenistan’a askeri sevkiyât

Rusya, Ermenistan’daki askeri üssüne nakliye ve saldırı helikopterleri sevk etti. Rus Savunma Bakanlığı yıl sonuna kadar bir sevkiyât daha yapılacağını açıkladı. Azerbaycan- Ermenistan arasındaki gerilim de artıyor.

Rus Mi 24 taarruz helikopterleri [Fotoğraf: Getty Images]

rus haber ajansı ria’nın savunma bakanlığı’na dayandırdığı habere göre, ermenistan’ın başkenti erivan yakınlarındaki askeri üsse 8 adet mi 24 ve mi 8 helikopteri konuşlandırıldı. bakanlık yıl sonuna kadar bir sevkiyât daha yapılacağını açıkladı.

rusya, ermenistan’daki bu üssü 1995 yılında kurdu ve 1998 yılından beri de burada rus mig 29 savaş jetlerini konumlandırmış durumda. rusya’nın bu ülkedeki bir diğer üssü de ülkenin ikinci büyük kenti olan türkiye sınırındaki gümrü yakınlarında.

Rus Mi 8 nakliye helikopterleri
[[Fotoğraf: Getty Images]]

azeri-ermeni gerilimi tırmanıyor

pazartesi günü azerbaycan savunma bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, cephe hattında çıkan çatışmada ermenistan askerlerinin açtığı ateş sonucu üsteğmen abdulla mollayev'in hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

üsteğmen mollayev'in kurşun isabet etmesi sonucu yaralandığı, hastaneye kaldırılarak ameliyata alındığı ancak hastanede öldüğü belirtilmişti.

azeri savunma bakanlığı daha sonra, ermeni mevzilerine havan topu atışı yapıldığını duyurmuştu. bakanlık açıklamasında, "ermenistan tarafının gerginliği artıran saldırıları karşısında azerbaycan'ın da yanıt vermek zorunda kaldığı ve belirlenen koordinatlara son 24 saatte havan toplarıyla ateş açıldığı" ifade edilmişti.

ermenistan tarafından onlarca askerin öldürüldüğü, birkaç aracın tahrip edildiği de savunulmuştu.. ermenistan tarafının ise asker kayıplarını kamuoyundan sakladığı iddia edilmişti.

kaynak: al jazeera, reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;