Türkiye - Rusya ilişkileri

'Rusya'dan hâlâ cevap bekliyoruz'

BM İklim Zirvesi için Paris'te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede Rusya lideri Putin ile görüşmeleri hakkında, "İlk gün talebimizi yaptık. Hâlâ cevap bekliyoruz" dedi. Kremlin ise planlanan bir görüşme olmadığını yineledi.

cumhurbaşkanı erdoğan, paris'teki küresel iklim zirvesi'nde rusya devlet başkanı vladimir putin ile görüşmesi hakkında, "ilk gün talebimizi yaptık. hâlâ cevap bekliyoruz" dedi.

türk hava sahasını ihlâl eden rus savaş uçağının düşürülmesin ardından türkiye ile rusya arasındaki ilişkiler gerildi. rusya, türkiye'den özür beklediklerini açıkladı. türkiye ise egemenlik haklarını gerekçe göstererek özür dilenmeyeceğini söyledi.

başbakan ahmet davutoğlu, gerilimin tırmandırılmaması için rusya ile her seviyede görüşmeye hazır olduklarını belirtti. ancak kremlin'den yapılan açıklamada, birleşmiş milletler iklim zirvesi için paris'te bulunan iki liderin görüşmeyecekleri ifade edildi; "planlanan bir temas yok" denildi.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;