Suriye'de iç savaş

Rusya’dan İsrail’e tepki

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Şam'ın uluslararası havalimanına yakın bir bölgede gerçekleşen patlamadan dolayı İsrail’i eleştirdi.

israil’in şam'ın uluslararası havalimanına yakın bir bölgede gerçekleştirdiği patlama, moskova’nın tepkisini çekti.

basın toplantısı düzenleyen kremlin sözcüsü dimitri peskov, israil ve diğer ülkelerin bölgedeki gerilimi artıracak eylemlerde bulunmaması gerektiğini ifade etti. israil saldırısını eleştiren peskov, bütün devletlere esed rejiminin egemenliğine saygı göstermeleri çağrısında bulundu.

rusya dışişleri bakanlığı sözcüsü maria zaharova da düzenlediği başka bir basın toplantısında diğer devletlerin suriye topraklarında düzenlediği saldırıların uluslararası hukuka uymadığını savundu.

israil’den dolaylı üstlenme

27 nisan’da suriye'nin başkenti şam'ın uluslararası havalimanına yakın bir bölgede büyük bir patlama gerçekleşti. suriye resmi haber ajansı sana, patlamanın israil'in hava saldırısı sonucu gerçekleştiğini duyurdu. israil istihbarat bakanı israel katz da "suriye’deki hadisenin, tahran’ın suriye üzerinden hizbullah’a gelişmiş silah ulaştırmasını engellemek üzere kurulu olan israil politikasıyla tamamen uyuştuğunu teyit edebilirim" sözleriyle saldırıyı dolaylı olarak üstlendi.

kaynak: al jazeera, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;